> Badkamer verbouwen? Volg dit 5 stappenplan inclusief 5 tips! > Menu

Badkamer verbouwen? Volg dit 5 stappenplan inclusief 5 tips!

Een badkamer verbouwen is een leuk project maar het kan ook een uitdagend project zijn. Voor het verbouwen van een badkamer is het hebben van een stappenplan onmisbaar, zodat de verbouwing zo soepel mogelijk verloopt voor het gewenste resultaat. In dit 5 stappenplan met 5 tips nemen wij je stap voor stap mee, zodat jij verzekerd bent van een droombadkamer!

Stap 1. Ontwerp en Planning

De eerste stap is het maken van een gedetailleerd ontwerp van hoe jouw droomkamer eruit komt te zien. Denk daarbij na over de ruimte, de indeling, de materialen, de kleuren en de stijl. Houdt hierbij ook rekening met alle kosten. Het moet natuurlijk wel passen binnen je budget. Wanneer je alles duidelijk in kaart hebt gebracht, kan je beginnen aan het maken van een planning voor de verbouwing. Vergeet hierbij ook niet de eventuele aanvragen voor vergunningen, wanneer de materialen geleverd kunnen worden en de beschikbaarheid bij het inschakelen van een professional.

Stap 2. Sloopwerkzaamheden

Wanneer alle stappen duidelijk in kaart zijn gebracht, kan het echte werk beginnen. Het slopen van de oude badkamer. De eventuele oude elementen in de kamer moeten eerst worden verwijderd. Vergeet hierbij niet de elektriciteit en de watertoevoer af te sluiten. Daarna kunt u de oude tegels, de vloer en overgebleven sanitair verwijderen. Tijdens het verwijderen zorg dat je gestructureerd en zorgvuldig te werk gaat. Dit om grote schade te voorkomen.

Stap 3. Aanleggen van elektriciteit en sanitair

Wanneer de basis is gelegd voor de nieuwe badkamer kan je beginnen met het aanleggen van de elektriciteit, de leidingen, het installeren van de douche, badkuip, wastafel, toilet en eventuele andere sanitaire voorzieningen. Bij dit proces is het aan te raden om een professional in te schakelen. Een professional heeft ervaring in het aanleggen van elektriciteit en leidingen en is deskundig genoeg om alles aan te leggen en te installeren volgens de juiste normen en voorschriften.

Stap 4. Tegel en stucwerk

Na alles aangelegd en geïnstalleerd te hebben komt de volgende stap in zicht. Het tegel en stucwerk. Het tegel en stucwerk vergt kennis, aandacht en een goede voorbereiding om een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken. Check de juiste afmetingen, de waterdichtheid en de afwerking van het tegel en stucwerk. Het betegelen en stucwerk is een secuur werkje en dit wordt vaak gedaan door een professional om het mooiste resultaat te bereiken.

Stap 5. Afwerking en Details

De laatste maar niet de onbelangrijkste stap. De Finishing touch! Nu kan het installeren beginnen van de verlichting, de spiegels, de kasten en eventuele andere prachtige accessoires die jouw badkamer tot jouw droombadkamer maken. Check of na het plaatsen alles functioneert. En vergeet ook niet de allerkleinste details zoals de kranen en deurknoppen.

5 tips voor het realiseren van jouw droombadkamer!

  1. Houdt rekening met het budget en onvoorziene kosten;
  2. Werk samen met een professional, zodat de verbouwing soepel verloopt;
  3. Kies voor kwalitatieve en duurzame materialen;
  4. Vergeet niet de ventilatie, om vocht en schimmelproblemen te voorkomen;
  5. Denk aan de toekomst en richt de badkamer in voor de lange termijn.

Hopelijk heeft dit 5 stappenplan met 5 tips voldoende geholpen om jouw droombadkamer te realiseren. Wanneer je advies nodig hebt, kan je vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen en adviseren graag bij het realiseren van jouw droombadkamer!